Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Νταβόρ Γιακόβλεβιτς: Ο 1ος σκόρερ ολων των εποχών στην Β΄ Εθνική: Αφιέρωμα



Κλείνοντας ένα χρόνο (29 Νοεμβρίου) το EVIAGOAL έχει κάνει πολλά αφιερώματα σε Αθλητές που έδωσαν το παρόν στα Ευβοϊκά γήπεδα.Κλείνοντας την πρώτη χρονιά λειτουργίας μας σας παρουσιάζουμε τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών της Β' Εθνικής που αγωνίστηκε και στα Ευβοϊκά γήπεδα, εργάστηκε σαν προπονητής και σήμερα ζει εδώ κοντά μας στην Χαλκίδα. Ο λόγος για τον Νταβόρ Γιακόβλεβιτς

Ο υψηλόσωμος Μαυροβούνιος επιθετικός ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο Μαυροβούνιο για να έρθει στην Ελλάδα το 1993 για λογαριασμό του Λεβαδειακού.

Τα επόμενα δύο χρόνια συνέχισε με τη φανέλα της Χαλκίδας, τη περίοδο που η ομάδα έπαιζε στη Γ΄εθνική. Το άστρο που είχε δεν άργησε να φανεί. Ο Νταβόρ συνέχισε τη πορεία του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο
μετακομίζοντας στην Καισαριανή για χάρη του Εθνικού Αστέρα οπού τη τριετία αυτή αποτέλεσε το βαρύ πυροβολικό του Εθνικού Αστέρα.



Τη περίοδο 1997-98 ο Μαυροβούνιος επιθετικός σπάει τα κοντέρ στον πίνακα των πρώτων σκόρερ της Β΄Εθνικής και πετυχαίνει 34 τέρματα, τα οποία μέχρι σήμερα κατέχουν το ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία της κατηγορίας.

Ο γενικότερος απολογισμός τερμάτων την τριετία αυτή, φτάνει στα 81 γκολ, από τα οποία τα 4 τα πέτυχε σε αγώνες κυπέλλου. Ακόμα και στις ημέρες μας η φανέλα του Γιακόβλεβιτς έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς παραμένει ακόμα στο γήπεδο της Καισαριανής.Η συνέχεια του στα Ελληνικά γήπεδα ήταν στο Αγρίνιο(Β’ Εθνική), Νίκη Βόλου, Αχαρναικό και τελευταίος σταθμός ο Ευβοϊκός. Από ότι φαίνεται, θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να σπάσει αυτό το ρεκόρ του Νταβόρ Γιακόβλεβιτς από κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή καθώς αν συνυπολογίσουμε τα τέρματα που καταγράφονται στη Β΄ εθνική τα τελευταία χρόνια, θα δούμε οτί είναι σχεδόν τα μισά.
Στην βίβλο των σκόρερ όλων των εποχών ο Νταβόρ Γιακόβλεβιτς παραμένει ακόμα και σήμερα πρώτος με τα 34 γκολ που σημείωσε την περίοδο 1997-1998 ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Αχιλλέας Αδαμόπουλος της Ξάνθης την περίοδο 1988-1989 και τρίτος σκορερ όλων των εποχών είναι οΖτένκο Μουρ του ΠΑΣ Γιάννενα την περίοδο 1993-1994 με 29 γκολ. Ρεκορ που μέχρι και σήμερα είναι ακατάριπτα.
Αργότερα συνέχισε την καριέρα του σαν προπονητής στην Εύβοια έχοντας πλέον αποκτήσει τον σεβασμό όλης της ποδοσφαιρικής Εύβοιας.
Μέχρι την περίοδο 2013-2014 ήταν προπονητής στον ΑΠΚΟ Δροσιάς.
Είναι από τους ανθρώπους που πρόσφερε στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο και όλη η Εύβοια του το αναγνώρισε και σαν ποδοσφαιριστή αλλά και σαν προπονητή. 


http://eviagoal.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: