Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Επανεκκίνηση τώρα! Θέση στο ζήτημα της απόφασης της ΕΠΟ να μην ορίζει διαιτητές, η οποία οδηγεί στην αναβολή των πρωταθλημάτων πήραν το μεσημέρι της Τρίτης (18/11) οι ποδοσφαιριστές της Β’ Εθνικής.
Και η θέληση των παικτών, όπως διατυπώθηκε και σε σχετικό ψήφισμα, μετά τη συνάντηση τους με τον πρόεδρο της διοργανώτριας Σπύρο Καλογιάννη είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα.


«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και πλέον είναι θέμα της ΕΠΟ και της ΚΕΔ να ορίσει διαιτητές…», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι παίκτες μέσω του ΠΣΑΤ.
Η συζήτηση κράτησε περίπου 2,5 ώρες και το βασικό ζήτημα ήταν η προστασία της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων.
Η συνάντηση είχε επιτυχία, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή, αφού ήρθαν στα γραφεία της διοργανώτριας όλοι οι προπονητές και οι αρχηγοί πλην τριών μόνο ομάδων. Αυτές ήταν ο Αιγινιακός, η Παναχαϊκή και η ΑΕΛ, που ήταν οι μόνες ΠΑΕ δεν είχαν κανέναν εκπρόσωπο.
H ανακοίνωση της Ένωσης Β' Εθνικής για τη συνάντηση: «Κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κ. Σπύρου Καλογιάννη με τους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων, παρουσία και του ΠΣΑΠ εξεδόθη το παρακάτω ψήφισμα :
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας (FOOTBALL LEAGUE), εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών της ΔΗΛΩΝΕΙ ότι είναι καθ’ όλα έτοιμη για τη διεξαγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, της 6ης αγωνιστικής και εφεξής και ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της – υποχρεώσεών της διεξήγαγε σήμερα (μετά από πρόσκληση της ΈΝΩΣΗΣ στις 13.11.2014) , ημέρα Τρίτη και από ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00 Ειδικό Σεμινάριο με θέματα τη «ΒΙΑ στους Αθλητικούς Χώρους», το DOPING (ΦΑΡΜΑΚΟΔΙΕΓΕΡΣΗ), τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στον αθλητισμό και την ΕΥΘΥΝΗ όλων των ποδοσφαιρικών παραγόντων για την προστασία του ποδοσφαίρου, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι Προπονητές και Αρχηγοί των ποδοσφαιρικών τμημάτων των ομάδων - ΠΑΕ (μελών της), αλλά και εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ, οι οποίοι και συνυπογράφουν το παρόν.
Ως εκ τούτο, εναπόκειται πλέον στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να ενεργήσουν τα προβλεπόμενα για τον ορισμό και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: