Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 2 - 0 ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Φωτιά στα πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου της Β' Εθνικής έβαλε ο Ηρακλής Ψαχνών, ο οποίος επιβεβαίωσε την Κυριακή (10/5) πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει με τη νίκη του επί της Ερμιονίδας με 2-0.
Οι Ευβοιώτες εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την έδρας τους παίρνοντας δεύτερο σερί τρίποντο και φτάνοντας έτσι τους έξι βαθμούς. Ωστόσο, συνεχίζουν να κυνηγούν τους πάντες πλην της Επισκοπής, με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής να μην είναι ευνοϊκά για εκείνους.
Από την άλλη, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την Ερμιονίδα μακριά από την έδρα της στα πλέι άουτ. Όπως και με την Καλλιθέα, έτσι και τώρα δεν κατάφερε να σκοράρει.
Η ομάδα του Κρανιδίου έμεινε στους 11 και είδε τους πάντες που την καταδιώκουν να πλησιάζουν, ακριβώς πριν από το δύσκολο εντός έδρας αγώνα της με τον Παναιγιάλειο.


Η Ερμιονίδα ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ματς. Τα πρώτα λεπτά ανήκαν στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκαναν και την πρώτη τελική προσπάθεια με τον Δωματά στο 5'.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κλείσουν τα Ψαχνά στα καρέ τους. Αντίδραση από πλευράς γηπεδούχων δεν υπήρχε. Έχαναν εύκολα την μπάλα και αναγκαστικά οδηγήθηκαν απλώς στο να προσέχουν πολύ αμυντικά και να κλείνουν χώρους.
Μετά το μισάωρο κατάφερε ο Ηρακλής να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο. Ωστόσο, δυσκολευόταν πάρα πολύ να βγάλει τελική προσπάθεια με τις μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής να είναι αρκετές.
Ακόμη κι αν δεν είχε κάνει πραγματική ευκαιρία, η ομάδα του Τίμου Καβακά κατάφερε στο 42' να ανοίξει το σκορ. Μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Πουλάκο και εκείνος με σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Πονηρό.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει άλμα νίκης, αν κατάφερναν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 55', όταν ο Τσιμόντζι βρέθηκε μόνος του με τον Πονηρό και πλάσαρε λίγο άουτ.
Στη συνέχεια το ματς πήγε στα μέτρα των Ψαχνών. Έχοντας το προβάδισμα δεν υπήρχε κανένας λόγος για να παρθεί ρίσκο. Αντιθέτως, μπορούσαν να περιμένουν και να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή.
Κάπως έτσι έγινε στο 73' το 2-0. Ο Ράντι έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και τελείωσε ο ίδιος τη φάση με ωραίο πλασέ νικώντας τον Πονηρό. Στη συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα και το 2-0 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φουκάκης (Ηρακλείου), βοηθοί οι Κουράκης (Ηρακλείου) και Νικολάδος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Καρυοφύλλης (Πειραιά).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Τίμος Καβακάς): Μελίσσας, Παλαιολόγος, Παληγεώργος, Σικαλιάς (45' Νικολίτσης), Τσιμόντζι, Ραπτάκης, Χρ. Πατσατζόγλου, Ράντι, Ενρίκο, Πολίτης (46' Ίβκοβιτς), Πουλάκος (60' Τσούπρος).
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Πονηρός, Μουσταφίδης, Μηλιώτης, Τούτοριτς, Ιασωνίδης, Δωματάς (46' Όμο), Κιοσσές, Τσακόν, Ταπέ (59' Παβίσεβιτς), Συμελίδης, Κουτσοσπύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: