Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

75 ΧΡΟΝΙΑ LA BOMBONERA


Ηταν  25 Μάη του 1940 οταν  εγκαινιάστηκε το La Bombonera, το γήπεδο της Μπόκα , η οποία με τον καιρό εγινε  θρύλος και σύμβολο του πάθους της Αργεντινής . Το πρωτο παιχνιδι στο νεο γηπεδο  ηταν με αντιπαλο  την ομαδα του  Σαν Λορέντζο, με την Μπόκα να παιρνει την νικη  με 2-0 σε έναν αγώνα που θα παικτει  70 λεπτά, επειδή δεν υπήρχε το τεχνητό φως. 
Ο θεμέλιος λίθος  του γηπεδου τέθηκε το 1938, και δύο χρόνια αργότερα άνοιξε για τους φιλαθλους. Μετά το άνοιγμα με το San Lorenzo, ήταν η στιγμή της επίσημης έναρξης. Και ήταν επίσης η νίκη: 2-0 εναντίον του Newell και πάλι ο Alarcon ήταν υπεύθυνος για το άνοιγμα του σκορ (Sarlanga σημειωσε το δεύτερο γκολ). Από εκείνο το παιχνίδι, η  Μπόκα εκανε  14 συνεχόμενες νίκες στο δικό της γήπεδο.
Στη συνέχεια, στις 12 Φεβρουαρίου 1953, η  Μπόκα προσθεσε το τρίτο διαζωμα  και άνοιξε το τεχνητό φως σε ένα φιλικό με την Χάιντουκ Σπλιτ, απο την Γιουγκοσλαβία. Το αποτελεσμα  ηταν 1-1 και το  γκολ σημείωσε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.



Κατά τη διάρκεια αυτών των 75 χρόνων, το La Bombonera έλαβε δύο επίσημες ονομασίες: Camilo Cichero (μεταξύ του 1986 και του 2000), προς τιμήν του προέδρου, ο οποίος προώθησε την κατασκευή του, και Alberto J. Armando. Σήμερα, 75 χρόνια μετα, εξακολουθεί να πρωταγωνισθει  με την ίδια δυναμικη  οπως  την πρώτη ημέρα.











Δεν υπάρχουν σχόλια: