Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ



Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της στο Euro Κ19, το οποίο διοργανώνεται στη χώρα μας, αφού το βράδυ της Δευτέρας (6/7) νίκησε με 2-0 την Ουκρανία στη Βέροια.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέστηκε κατά διαστήματα, όμως, έπαιξε έξυπνα και πήρε αυτό που ήθελε.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ορφανίδης και Κότσαρης με τον πρώτο να έχει ένα γκολ και μία ασίστ και τον δεύτερο να κάνει δύο σημαντικές αποκρούσεις στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.


Επόμενος αντίπαλος θα είναι το βράδυ της Πέμπτης (9/7) στη Λάρισα η Αυστρία και σε περίπτωση που ζευγαρώσουμε τις νίκες μας το πιο πιθανό θα είναι πως θα σφραγίσουμε και την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Πολύ καλύτερα μπήκε η Ουκρανία, η οποία από τα πρώτα λεπτά άρχισε να απειλεί την εστία της Ελλάδας και να δημιουργεί ευκαιρίες.
Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα η Εθνική μας πέτυχε στο 20' γκολ με τον Ορφανίδη από πάσα του Κουλούρη και τα δεδομένα άλλαξαν εντελώς, αφού μπορούσαμε πλέον να κάνουμε το παιχνίδι μας, δηλαδή να περιμένουμε.
Έτσι παρέμεινε ίδια η εικόνα του αγώνα. Η Ουκρανία να επιτίθεται και να έχει τον έλεγχο του ματς και η Ελλάδα να αμύνεται και να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γκούμας αποφάσισε να κάνει ακόμη πιο αμυντικογενή την ομάδα μας αλλάζοντας το σύστημα και προσθέτοντας τρίτο αμυντικό, τον Μαρκοπουλιότη.
Η Ουκρανία πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 57' και το 59', όμως, σε ισάριθμες φάσεις βρήκε μπροστά της τον Κότσαρη που αντέδρασε εξαιρετικά.
Γενικά η Ελλάδα δυσκολευόταν να ισορροπήσει και επεδίωκε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Τελικά στο 76' έγινε και το 2-0 από την Ελλάδα με σκόρερ τον Καραχάλιο ύστερα από ωραίο συνδυασμό του Ορφανίδη με τον Κουλούρη.
Στα τελευταία λεπτά η Ουκρανία πίεσε μήπως βρει το γκολ με το οποίο θα ξαναέμπαινε στο ματς. Έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Κοβαλένκο, αλλά τελικά δεν σκόραρε με αποτέλεσμα να μην αποφύγει την ήττα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άντονι Τέιλορ, βοηθοί του οι Ντένις Ράσμουσεν και Ντέγιαν Νεντέλκοσκι, ενώ τέταρτος ο Αντρέας Έκμπεργκ.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46' Μαρκοπουλιότης), Κυνηγόπουλος (46' Τσιμίκας), Κουλούρης (89' Βέργος).
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεξάντρ Χολόβκο): Σολντατένκο, Ματβιγιένκο, Κυριουκχάντσεφ, Λούτσκεβιτς (70' Τσιγκάνκοφ), Λούκιαντσουκ, Ζιντσένκο, Μικχαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70' Ζούμπκοφ), Μπόριατσουκ (46' Αρένταρουκ), Μπέσεντιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: