Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ



Καθαρή εντολή στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να διεκδικήσει καλύτερη - βιώσιμη συμφωνία με τους δανειστές - εταίρους έδωσε ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Η συντριπτική νίκη και διαφορά του «όχι», που πρότεινε η κυβέρνηση έναντι του «ναι» που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (εξαίρεση το άκυρο του ΚΚΕ) ισχυροποιεί τον πρωθυπουργό και ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών λίγο μετά τις 20.30 της Κυριακής για το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το «ΟΧΙ» στο σχέδιο της πρότασης των δανειστών - εταίρων ποσοστό συγκεντρώνει άνω του 61% του εκλογικού σώματος έναντι του 39% του «ΝΑΙ».
Αποτέλεσμα που έβγαλε αναξιόπιστες -για άλλη μια φορά- τις δημοσκοπήσεις που παρουσίαζαν τη διαφορά οριακή ανάμεσα στο 3%-5%!
Αν συνυπολογιστεί κάποιος επίσης το γενικότερο κλίμα μονόπλευρης προπαγάνδας από τα ιδιωτικά κανάλια υπέρ του «ναι», τους εντός και εκτός Ελλάδας εκβιασμούς, την τρομολαγνεία και το γεγονός ότι οι πολίτες κλήθηκαν να αποφασίσουν με κλειστές τις τράπεζες γίνεται αντιληπτό ότι το «ΟΧΙ» είναι τεράστιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: