Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

AEK ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚ. 1 - 1 ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Ο Ολυμπιακός Χαλκίδας έμεινε όρθιος στο ενωσιακό και πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι "ερυθρόλευκοι" με έξυπνο και οργανωμένο παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κράτησαν τους γηπεδούχους μακριά από τη περιοχή του Σολογιάννη, προηγήθηκαν στο σκορ και τελικά κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας. Από την άλλη η ΑΕΚ που παρατάχθηκε ξανά με πολλές απουσίες έμεινε για δεύτερο παιχνίδι χωρίς νίκη και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει 6 λεπτά πριν το τέλος. Σημείο αναφοράς του αγώνα οι 400 περίπου φίλαθλοι που τον παρακολούθησαν.



Η εξέλιξη του αγώνα θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική αν στο 4΄ο Καραντάκης δεν έκανε "τσαφ" προ κενής εστίας. Η φάση ξεκίνησε με μπαλιά του Πατσατζόγλου που "τρύπησε" την αντίπαλη άμυνα ο Τσιβίκας βρέθηκε απέναντι στον Σολογιάννη και προσπάθησε να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας δεξιά στον αμαρκάριστο Καραντάκη, αλλά εκείνος δεν τη βρήκε ποτέ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ισορρόπησαν, κράτησαν τον έλεγχο του ρυθμού και της μπάλας δημιουργώντας κάποιες μικροευκαιρίες (9΄13΄, 32΄) αλλά ο Μόνος ήταν σε ετοιμότητα. Στο 42΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δάσκου το σουτ του Ελευθερίου από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.


Το δεύτερο  45λεπτο ξεκίνησε με τον δικέφαλο να ξαναμπαίνει δυνατά και να πιέζει. Στο 55΄το σουτ του Καραντάκη από το ύψος της περιοχής υποχρέωσε τον Σολογιάννη σε εντυπωσιακή επέμβαση.  Το γκολ όμως ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 57΄ μετά από αντεπίθεση και πανέμορφο συνδυασμό Σκριβάνου και Γ, Αγγελάτου ο πρώτος με έξυπνο πλασέ στη κίνηση και αφού η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Μπισμικόπουλου κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Η ΑΕΚ πρσπάθησε να απαντήσει στο 63΄με το δυνατό σουτ του Τσιβίκα από το ύψος της περιοχής να διώχνει δύσκολα ο Σολογιάννης.



Η πίεση των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο 84΄ όταν μετά από σέντρα του Μεταξά από τα δεξιά ο Παριανός έπιασε τη κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1. Με το γκολ αυτό ο μεσοεπιθετικός των κιτρινόμαυρων υπενθύμισε πόσο πολύ έλειψε από την 11άδα στα προηγούμενα παιχνίδια. Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Πολύ καλή η διαιτησία από τον Σέγκο και τους Σπανό και Αντωνίου.

ΑΕΚ Χαλκίδας (Δ. Ερμήλιος): Μόνος, Μεταξάς, Δουρμούσογλου, Μπισμπικόπουλος, Τσούτης, Λαφαζάνης (46΄Παριανός), Μπασούκος (74΄Μπελίτσος), Σεϊνταράσι, Καραντάκης (83΄Φτούλης), Πατσατζόγλου, Τσιβίκας 

Ολυμπιακός Χαλκίδας (Ιωαννίδης-Τσιμηχόδημος): Σολογιάννης, Β. Αγγελάτος, Τσίμπος, Γ. Αγγελάτος, Αντωνόπουλος (90΄ Καρβέλης), Μουσάι, Τζάβρας, Δάσκος, Αντωνάτος, Σκριβάνος, Ελευθερίου.     


Δεν υπάρχουν σχόλια: