Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 0 - 0 ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ


Κερδισμένη στο σημερινό ντέρμπι κορυφής της Α΄ Κατηγορίας της Εύβοιας μεταξύ της ΑΕ Ιστιαίας και της πρωτοπόρου ΑΕΚ Χαλκίδας, είναι η δεύτερη, μιας και η Ιστιαία ήθελε το τρίποντο για να μειώσει την βαθμολογική της διαφορά από την αντίπαλό της. Έτσι λοιπόν έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στον ένα βαθμό την ΑΕΚ Χαλκίδας και σε συνδυασμό με τη σημερινή νίκη της Αρτάκης, βρίσκεται πλέον  3η θέση στη βαθμολογία.




Δυστυχώς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν το γκολ αν και σχεδόν το πλησίασαν, πράγμα όμως που και οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία να το κάνουν.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τη μια ομάδα να έχει για κάποια λεπτά την πρωτοβουλία και την άλλη για τα αμέσως επόμενα. Στο δεύτερο μέρος η Ιστιαία μπήκε δυνατά στο γήπεδο και πίεσε αρκετά τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα τους.


Σε όλο το παιχνίδι, αν και υπήρξαν ευκαιρίες  για αμφότερους τους αντιπάλους, δύο  θα ξεχωρίζαμε μιας και τελικά δεν υπήρξε «η μεγάλη» για κανέναν. Και μιλάμε για την ευκαιρία του Γοργομάτη στο 19΄  από πλευράς Ιστιαίας και αυτή στο 26΄ για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Πατσατζόγλου να βγαίνει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Καρατσόλια.
Καλή (από πλευράς γηπεδούχων) η εμφάνιση του νέο-αποκτηθέντα από τον Εθνικό Ηλιόπουλου, αλλά καλή και η δεύτερη συμμετοχή του Μερκούρη.
Πολύ καλός ο Τόουρφρε, που έσωσε την εστία του από πιθανό πλήγμα, τέσσερις φορές το τελευταίο μισάωρο του αγώνα.
Καλή η εμφάνιση του Μακρή που μπήκε στο 72΄, ο οποίος μάλιστα έγινε απειλητικός για την άμυνα της Χαλκίδας δύο φορές στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού.
Απο πλευράς φιλοξενούμενων ξεχώρισαν οι Μπασούκος – Ξιφαράς, αλλά και ο πανταχού παρών Πατσατζόγλου.


Φάσεις του αγώνα

10΄ Ο Τσούτης πλασάρει στον Μπασούκο που τελικά η προβολή του Γεωργίου τον προλαβαίνει πριν σουτάρει.
13΄ Ο Γοργομάτης σουτάρει έξω απο την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Πατσατζόγλου και τελικά η εκτέλεση του φάουλ στέλνει την μπάλα σε κόρνερ και από εκεί σε άουτ.
19΄ Πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Καλίτση να δίνει παράλληλη μπαλιά στον Γοργομάτη Ν που με σουτ – κανονιά, βρίσκει στην κίνηση την μπάλα και  την στέλνει προς τα δίχτυα του Μόνου που όμως του λέει «όχι» με μια εκπληκτική ενέργεια – εκτίναξη.
26΄ Φάουλ που κερδίζει ο Ξιφαράς αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο Πατσατζόγλου, που με απευθείας σουτ στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Καρατσόλια.
37΄ Απευθείας φάουλ του Ν. Γοργομάτη βγαίνει πάνω από το οριζόντιο του Μόνου.
38΄ Πρώτη καλή φάση για τη νέα μεταγραφή της Ιστιαίας, τον Ηλιόπουλο, που προωθείτε και πριν σουτάρει σχεδόν σε κενή εστία, τον κόβει προβολή αμυνόμενου.
60΄ Βαθειά μπαλιά του Πατσατζόγλου, βρίσκει το κεφάλι του Σεϊντάρασι και τελικά η μπάλα περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο του Καρατσόλια.
90΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πατσατζόγλου στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Καρατσόλια.


Ακούστε τις ΔΗΛΩΣΕΙΣ του προπονητή της ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Δ. Ερμήλιου που μας έκανε μετά τον αγώνα.



ΑΕ Ιστιαίας (Γουρνάς)
Καρατσόλιας, Μερκούρη, Καλλίτσης, Βασιλείου, Τόουρφρε, Στεργίου, Ηλιόπουλος (Μακρής 72΄), Γοργομάτης Ν, Ανέστης Β, Ανέστης Χ (88΄ Καψάλας), Γεωργίου.


ΑΕΚ Χαλκίδας (Ερμήλιος)
Μόνος, Μεταξάς (70΄ Κοροβέσης), Παπαδέδες, Μπισμπικόπουλος (56΄ Πολυχρόνης), Τσούτης, Παριανός, Μπασούκος, Ξιφαράς, Κοντογουλίδης (72΄ Καραντάκης), Πατσατζόγλου, Σεϊντάρασι

Διαιτητής: Κασομούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: