Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ - ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ 1 - 1



Η Δροσιά ισοφάρισε τον Ταμυναϊκό στη τελευταία φάση του αγώνα και πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια κόβοντας παράλληλα στους φιλοξενόμενους το δρόμο για να πλησιάσουν στη κορυφή. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό στην εξέλιξη του με την ομάδα του Αλιβερίου να ξεκινάει εντυπωσιακά τον αγώνα και να δημιουργεί τις ευκαιρίες ακόμα και να το καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο. Η συμπεριφορά της άλλαξε όμως στο δεύτερο μέρος "κάθισε" πάνω στο γκολ που πέτυχε και στο τέλος έφυγε από το γήπεδο της Δροσιάς με πρόσωπα σκυθρωπά σαν να είχε χάσει τον αγώνα. Αντίθετα παίκτες, φίλαθλοι και παράγοντες του ΑΠΚΟ πανηγύρισαν το γκολ της ισοφάρισης έξαλλα, και ήταν ολοφάνερη η ψυχολογική τόνωση ενόψει του τελικού της ερχόμενης εβδομάδας στην Αιδηψό.


Οι δυο αντίπαλοι είχαν από ένα ημίχρονο με την ομάδα του Δημήτρη Λύκου να επιβάλλεται ολοκληρωτικά στο πρώτο 45λεπτο. Πριν καν συμπληρωθεί το 1΄ ο Οικονομίδης έσωσε εστία του, ενώ στο 5΄μετά τη σέντρα του Κούρτη η κεφαλιά του Τσαλιαγκού πέρασε λίγο άουτ. Στο 15΄και το 27΄ ο εξαιρετικός Κούρτης έπιασε δυο καλά σουτ, στο πρώτο αντέδρασε σωστά ο Οικονομίδης και το δεύτερο πέρασε λίγο άουτ. Οι δυο μεγαλύτερες φάσεις του Ταμυναϊκού έγιναν στο 18΄ και το 39΄ και είχαν τους ίδιους πρωταγωνιστές. Και στις δυο περιπτώσεις ο Μανδράκας σούταρε και ενώ οι μπάλα είχε περάσει τον Οικονομίδη και κατευθυνόταν στα δίχτυα ο Πατρινός σαν από μηχανής θεός έκοψε πάνω στη γραμμή και απέτρεψε το γκολ.


Στην επανάληψη παρότι η Δροσιά μπήκε δυνατά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που σκόραραν. Ήταν το 50΄ με τον Κούρτη να πλαγιοκοπεί από αριστερά να βγάζει τη παράλληλη μπαλιά και τον Σταμέλο να φτάνει πρώτο στη μπάλα και με πλασέ στη κίνηση να κάνει το 0-1. Από εκεί και πέρα η Δροσιά πήρε τη πρωτοβουλία και στο 55΄ μετά τη σέντρα του Πατρινού η κεφαλιά του Καραλή πέρασε λίγο άουτ. Το δεύτερο μέρος δεν είχε το ρυθμό του πρώτου με τους παίκτες του Ταμυναίκού να προσπαθούν να παγώσουν το παιχνίδι, και να μην αξιοποιούν τους χώρους στην άμυνα των γηπεδούχων.


Έτσι φτάσαμε στα τελευταία δραματικά λεπτά με τον ΑΠΚΟ στο 85΄να χάνει τεράστια τριπλή ευκαιρία με το σουτ του Τρίκκα να διώχνει ο Ζωντός, τη μπαλα να φτάνει στη μικρή περιοχή και τον Καραλή να σημαδεύει το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης τον Αντωνιάδη να αστοχεί από καλή θέση. Στο 90΄σε μια από τις λίγες επιθέσεις των φιλοξενούμενων στην επανάληψη, ο Σταμέλος έκλεψε τη μπάλα και απέναντι από τον Οικονομίδη πλάσαρε λίγο άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, για να φτάσουμε στο 94΄και την εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Αντωνιάδη από τα αριστερά και το υπέροχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι του Ζωντού και ισοφάρισε σε 1-1.


Χωρίς πολλά λάθη η διαιτησία από τον Παπαποστόλου και τους βοηθούς του Πασχαλίδη και Αργύρη.

ΑΠΚΟ Δροσιάς (Γ. Μπασούκος): Οικονομίδης, Τσούτης, Νικολάου, Πατρινός, Κηπιώτης, Καραλής, Αντωνιάδης, Γ. Φρυγανάς (80΄Χ. Φρυγανάς), Λάμπρου (76΄Τρίκκας), Μαντζούνης, Σπυρόπουλος (56΄Σεχάι)

ΦΣ Ταμυναϊκός  (Δ. Λύκος): Ζωντός, Αναστασίου, Πιλάτης, Καρατζάς, Κούρτης, Μ. Λύκος (62΄Θωμάς), Φωτιάς, Σταμέλος, Β. Τσαλιαγκός (82΄Δήμου), Γ. Τσαλιαγκός, Μανδράκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: