Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΜΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΑΕΚ Χαλκίδας  η ομάδα που απασχόλησε τους φιλάθλους της Εύβοιας κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο ποιο πολύ από οποια άλλη ομάδα.
Κάπου εκεί τον Σεπτέμβριο οπου και  είχε πετύχει την άνοδο στην Α κατηγορία μέσα από τα μπαράζ και τις δυνατές και ηχηρές μεταγραφες που έκανε η διοίκηση του κυρίου Ελευθεριάδη με  τον Πατσατζόγλου και τον Παλαιολογο να έρχονται στην ομάδα και αυτοματος να αλλάζουν και οι στοχοι. Πρωτάθλημα είπαν ολοι ότι θα πάρει η ΑΕΚ Χαλκίδας σύμφωνα με τις μεταγραφικές κινήσεις.  Εκτός από τα δυο αυτά δυνατά ονόματα στην ομάδα ήρθαν Μονος - Τσιβικας - Μπισμπικοπουλος - Παπαδεδες - Μεταξας - Παριανος ........, ονόματα και ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την δικη τους ιστορία στο Ευβοικο ποδόσφαιρο.








Η ΑΕΚ αλλαξε και τρεις προπονητές στην φετινή περίοδο με τον Ερμηλιο να παίρνει την θέση του Μπασουκου που ήταν αυτος που είχε πετύχει την άνοδο της ομάδας στην Α κατηγορία στα μπαράζ.
Η κίνηση της διοίκησης να φέρει προπονητή τον Δημήτρη Ερμηλιο έκανε εντύπωση και ήταν έκπληξη για πολλούς ( και σε εμάς ).
Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι η απονύχια ήταν κοντά για τον προπονητή της ΑΕΚ . ( Δεν θα κανει παρέλαση κλπ ) όμως ο Ερμηλιος έκατσε στον πάγκο της ομάδας κάπου 20 παιχνίδια και με έργο σημαντικο αφού είχε την ομάδα στην κορυφή . Ερχόμαστε στις αρχες του νέου χρόνου ημερολογιακά όταν και έρχεται ο τραυματισμος του Θανάση Παλαιολογου που τον αναγκάζει να σταματήσει την αγωνιστική δράση.
Εκεί είναι που αρχίζουν πιστεύουμε τα προβλήματα για την ΑΕΚ, ο Θανάσης ήταν ο άνθρωπος που είχε φέρει τη ηρεμία και στα αποδυτήρια και στο γήπεδο μέσα, ενας αρχηγος που τον σεβόντουσαν ολοι και κρατούσε τις ισορροπίες. Εδώ να αναφέρουμε και επίσης την μεγάλη προσφορά του Χρηστου Πατσατζόγλου που για μενα ήταν μεγάλη η τιμή και η χαρά που ενας τέτοιος ποδοσφαιριστής φόρεσε την φανέλα της ιστορικής ΑΕΚ Χαλκίδας.





 Ο Χρηστος έδωσε το κατι διαφορετικο στην ομάδα με την προσωπικότητα του και την αξία του , έπαιξε και άρρωστος και τραυματίας σε παιχνίδια  που προσπάθησε να πάρει πάνω του την ομάδα , σε ορισμένα τα κατάφερε σε αλλα όχι ( δεν είναι και ο σούπερμαν ). Όπως είχε πει και ο ιδιος σε μια ομάδα δεν μπορεί ενας να πάρει την μπάλα να περάσει ολους τους αντιπάλους και να βάλει γκολ, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και να προσφέρουν ολοι αυτό που μπορούν στα παιχνίδια. Αυτό πιστεύουμε ότι έκανε και ο Χρηστος αυτό που μπορούσε πρόσφερε και με το παραπάνω .
Η ΑΕΚ ενώ βρίσκεται με βαθμολογική διαφορά στην κορυφή της Α κατηγοριας αρχίζει να χάνει έδαφος , η απόδοση της ομάδας γενικά να αλλάζει να μην  είναι αυτή που υπήρχε στα παιχνίδια μέχρι εκείνη την στιγμή. Διακρίνουμε μια  κούραση, μια δυσκολία η ομάδα το να σκοράρει. Έρχονται και μαζεμένοι τραυματισμοί ακριβως μετα αυτού του Παλαιολογου με Τσίβικα - Παπαδεδε - Παριανο να μένουν αγωνιστικές εξω και ολο αυτό να φέρνει προβλήματα αγωνιστικά στην ομάδα.
Η διοίκηση κανει μεταγραφικές κινήσεις με τον Καραντακη να έρχεται από την Τριαδα και να κανει και μια ακόμα μεταγραφή έκπληξη . Έρχεται στην ΑΕΚ ο Κοντογουλίδης που και αυτος εχει την δικη του ιστορία στα γήπεδα . Ο πρόεδρος της ΑΕΚ φέρνει τον έμπειρο σέντερ φορ για να δώσει με την εμπειρία του την λύση στην επίθεση. Βέβαια κατι τέτοιο δεν εγινε και η μεταγραφή αυτή για μενα ήταν αποτυχία.




Ο Κοντογουλίδης φαίνεται να είναι εκτός κλίματος, η ομάδα συνεχίζει να εχει απώλειες βαθμών και τα προβλήματα να συνεχίζονται με τραυματισμούς και κούραση ποδοσφαιριστών που έχουν τραβήξει ολο το ( λουκι ) από τα μπαράζ και το πρωτάθλημα .
Μια ακόμα μεταγραφή ήταν αυτή του Τσουτη από την Δροσιά με τον ποδοσφαιριστή να είναι η ιδανική λύση για να καλύψει το κενο του Παλαιολογου. Επίσης έρχεται και ο αμυντικος Κοροβεσης που είναι και αυτος μια ακόμα λύση στην άμυνα , αλλά η ομάδα συνεχίζει να εχει πρόβλημα στην επίθεση με το γκολ να είναι Τζακ Ποτ στο Τζοκερ.



Η διαφορά των βαθμών που είχε η ΑΕΚ χάνεται και μαζί σιγά - σιγά και η ελπίδα για την κατάκτηση στης κορυφής , εννέα ισοπαλίες σε ένα πρωτάθλημα με τους διώκτες σου να σου κάνουν πολλές φορες δωρα τα οποία δεν τα εκμεταλλεύεσαι  τότε μοιραία χάνεις αυτό που έχεις με τόσο κοπο κτίσει τόσο καιρο.
Η συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Ερμηλιο τελειώνει και στην θέση του αναλαβαίνει ο Αντώνης Αυλωνιτης.
Η ομάδα βγαίνει εκτός στοχων πλέον και η διοίκηση αποφασίζει να απομακρύνει κάποιους ποδοσφαιριστές. Κοντογουλίδης - Τσιβικας - Μπασούκος - Ξιφαρας είναι εκτός ομάδας , κινήσεις με πολλά ερωτηματικά για τις περισσότερες από αυτές.
Το τι εγινε και ποια ήταν η αίτια της ( αποτυχίας ) για την ομάδα να βγει πρωταθλήτρια δεν μπορούμε να το ξέρουμε , η διοίκηση είναι αυτή που ξέρει καθώς και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθηνές του και να μπουν οι βάσεις για την νεα χρονιά.
Η φετινή χρονιά για μενα δεν πήγε χαμένη τόσο πολύ. Αποτυχία το να πάρει το πρωτάθλημα ναι σύμφωνα με την πορεία και τα αποτελέσματα που είχε στα χερια της . Αλλά μη ξεχνάμε η ομάδα ήρθε από  τα μπαράζ στην Α κατηγορία με ποδοσφαιριστές που δεν εκαναν προετοιμασία και δεν υπήρχε ολο το ροστερ μαζί  από την αρχή .
Πολλά είναι αυτά που θα βγουν και θα ακουσθούν, για εμένα κανένας δεν ξέρει καλύτερα από τον ( νοικοκύρη ) , ο κύριος Ελευθεριάδης έκανε λάθη από τα οποία εχει μάθει και πλέον πιστεύομε ότι ξέρει τι πρέπει να κανει την νεα χρονιά.

ΑΕΚ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ   ΜΙΑ ΙΔΕΑ -  ΜΙΑ ΦΑΝΕΛΑ  - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ



Αποστολος Αβερκιαδης



Δεν υπάρχουν σχόλια: