Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΜΗ



Είναι ενδεχομένως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Stoiximan.gr Basket League. Μπορεί να μην έχει δώσει ακόμη κάποιο ντέρμπι, αλλά η ευκολία (και η άνεση) με την οποία η ΑΕΚ συντρίβει τους αντιπάλους της δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ισοπέδωσε την Κύμη Seajets (81-55), η οποία δεν κατάφερε να κάνει το παραμικρό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η διαφορά ξέφυγε από νωρίς, για να "τελειώσει" η σεμνή τελετή πριν καν αρχίσει.
Ο MVP
Ο Μάικλ Ντίξον συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι το "Α" και το "Ω" της ομάδας του, προσθέτοντας μια ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Αυτή τη φορά είχε 18 πόντους με 4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 22'46'' συμμετοχής.



ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στο α' δεκάλεπτο, με τη διαφορά να ξεφεύγει (6-29) και να ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα η διαδικασία. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, δείχνοντας πως δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για το ροζ φύλλο αγώνα.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Το παιχνίδι "τελείωσε" πριν καν ξεκινήσει, πολύ απλά γιατί η ΑΕΚ είχε 10/16 σουτ στο α' δεκάλεπτο, εν αντιθέσει με την Κύμη που είχε μόλις 2/17 σουτ στο α' δεκάλεπτο. Σε αυτό προσθέστε τα διπλάσια ριμπάουντ της ΑΕΚ (14 έναντι 7) στο ίδιο διάστημα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Είναι από τα παιχνίδια που δεν χωρούν ιδιαίτερης κριτικής ή σχολιασμού, πολύ απλά γιατί η ΑΕΚ δεν έδωσε δικαιώματα. Οι "κιτρινόμαυροι" κυριάρχησαν στο παρκέ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ισοπεδώνοντας με κάθε τρόπο τα αμυντικά συστήματα που επέλεξαν οι γηπεδούχοι. Το... πάρτι ξεκίνησε με τους περιφερειακούς να σκοράρουν ακατάπαυστα από τα 6μ75, πριν αρχίσουν τα δικά τους οι ψηλοί.
Μ' αυτά και μ' αυτά, η διαφορά έφτασε στο +23 (6-29) με το τέλος της α' περιόδου, για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Το +32 (14-46) του ημιχρόνου κατέδειξε απόλυτα τη διαφορά δυναμικότητας, διάθεσης, ενέργειας και επιλογών, με τον Βασίλη Μπρατσιάκο να αλλάζει διαρκώς πρόσωπα και σχήματα, αλλά να μην μπορεί να σταματήσει την ορμή των φιλοξενούμενων. Από τη στιγμή άλλωστε που οι παίκτες της ΑΕΚ βρήκαν ρυθμό, όλα είχαν τελειώσει.
Στο β' μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Με τους "κιτρινόμαυρους" να διατηρούν με άνεση τη διαφορά πάνω από το +30 και να φτάνουν εν τέλει σε μία ακόμη νίκη - θρίαμβο, αυτή τη φορά σε βάρος των νεοφώτιστων (55-81).
Τα δεκάλεπτα: 6-29, 14-46, 31-65, 55-81.
Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 7 (6 ριμπ.), Τσούπκοβιτς 9, Σταμάτης 6, Πάμπλαντ, Ελ Αμίν 9 (6 ριμπ.), Σχίζας 9 (1),. Σιγκούνας 2, Κατράνας, Τζόλος 2, Κωνσταντακόπουλος, Μόργκαν 11 (7 ριμπ.).
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Βασιλειάδης 11 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 7 (6 ριμπ.), Ουίλιαμς 3 (1), Σάκοτα 9 (1), Μιλόσεβιτς 8, Χαριτόπουλος 5 (1), Ντίξον 18 (3), Φάλκερ 4, Ιβάνοβιτς 9 (2), Σκουλίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: