Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΟ 2017


Η Χαλκίδα ξεκίνησε νικηφόρα το 2017 καθώς επικράτησε με 1-0 του Λουτρακίου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βεζιρτζόγλου στο 84΄. Οι Ευβοιώτες μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο  βελτίωσαν την απόδοση τους στην επανάληψη, πίεσαν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους και τελικά κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του εκπληκτικού γκολκίπερ Διαμαντή που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έμοιαζε ανίκητος.   

 

Ο Αντώνης Αυλωνίτης ξεκίνησε με το σύνηθες 4-2-3-1 και τον νεαποκτηθέντα Αλέξανδρο Βαλκάνο στο αρχικό σχήμα, αλλά χωρίς τον Πολίτη που δεν ήταν καν στην  αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, ενώ στο πάγκο κάθισε ο Μπαλού για προληπτικούς λόγους.   

Η αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν ιδιαίτερα εμφανής στο πρώτο μέρος με το παιχνίδι να είναι υποτονικό, χωρίς ρυθμό με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες να είναι λιγοστές.

Πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους στο 6΄ μετά από ωραίο συνδυασμό Βεζιρτζόγλου και Βαλκάνου το σουτ του δεύτερου κόντραρε και έφυγε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης  ο Θωμάς εκτέλεσε η δυνατή κεφαλιά του Κρολ υποχρέωσε τον Διαμαντή σε εντυπωσιακή επέμβαση.  Στο 37΄ οι «νερατζούρι» ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Κρολ στη προσπάθεια του να φτάσει τη μπάλα μετά τη σέντρα του Θωμά.

Με τη συμπλήρωση 52 λεπτών ο Στεργιανός εκτέλεσε το φάουλ αλλά η κεφαλιά του Κρολ πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό η Χαλκίδα άγγιζε το γκολ σε δυο περιπτώσεις. Αρχικά ο Βαλκάνος μετά από εξαιρετική ενέργεια εξαπέλυσε  δυνατό διαγώνιο σουτ ο Διαμαντής απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Ντελέκος έκανε το σουτ αλλά πάλι ο γκολκίπερ του Λουτρακίου είπε όχι διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 54΄ επικίνδυνη σέντρα του Ντελέκου ο Μάγγος στη προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ με τη μπάλα να περνάει τελικά κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Θωμάς, ο Καραμπάς έπιασε τη κεφαλιά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι στου Διαμαντή.
 
Το Λουτράκι έγινε επικίνδυνο για πρώτη φορά στο ματς στο 59΄ με τον Κωβαίο να βγαίνει απέναντι στον Ντουμάνη, αλλά ο τερματοφύλακας της Χαλκίδας βγήκε γρήγορα και καθάρισε τη φάση.  Νέα καλή φάση για τους φιλοξενούμενους στο 67΄ μετά το κόρνερ του Ζερβού η κεφαλιά του Νικολάου έφυγε εκτός εστίας.  

Μεγάλη χαμένη χαμένη για τη Χαλκίδα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Θωμά να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Διαμαντή. Στο 80΄ το μακρινό σουτ του Μπαλού δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 82΄ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Θωμά ο Διαμαντής απέκρουσε την κεφαλιά του Κρολ.

Στο 83΄η Χαλκίδα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σιώκου μέσα στη περιοχή μετά από κεφαλιά του Καραμπά και ο Βεζιρτζόγλου με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0.  Τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 92΄ με το σουτ του Εμέκα να διώχνει ο Διαμαντής και στη συνέχεια της φάσης ο Βεζιρτζόγλου απέτυχε να σκοράρει.

ΑΟ Χαλκίς: (Α. Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Στεργιανός, Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Εμέκα, Βαλκάνος, Ντελέκος, Κρολ (95΄ Κρολ), Βεζιρτζόγλου, Ανέστης (73΄ Μπαλού)

Λουτράκι (Β. Κούβαλης): Διαμαντής, Νικολάου, Αναστασίου, Σιώκος, Χουστουλάκης, Τσώκος, Γούλας (81΄ Βάχος), Μάγγος, Κωβαίος, Ζέρβος, Πουλάκος



Δεν υπάρχουν σχόλια: