Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ



Πολυ σκληρός για να πεθάνει» αποδείχθηκε στο Ζηρίνειο ο Ηρακλής Κηφισιάς, ο οποίος αν και βρέθηκε δις πίσω στο σκορ, κατάφερε σε ένα συγκλονιστικό ματς να επιβληθεί με 3-2 (21-25, 25-19, 19-25, 30-28, 15-12) σετ της Κηφισιάς και να πανηγυρίσει ένα πολύτιμο δίποντο στην προσπάθεια της παραμονής του. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, που μετά το δεύτερο σετ έπαιξαν με κεντρικό τον Πούλκο, αντί του τραυματία Παπαγγελόπουλου «πλήρωσαν» κόντρα στους σκληροτράχηλους νεοφώτιστους το τίμημα της υπερπροσπάθειας και πρόκρισης στους «4» του Κυπέλλου, καθώς σε πολλά σημεία η κόπωση επηρέασε την απόδοση των παικτών του Αρσενιάδη.



Στο α’ σετ, ο Ηρακλής Χαλκίδας βρέθηκε έστω και δύσκολα να προηγείται με 16-15, όμως στη συνέχεια η Κηφισιά ισορρόπησε το παιχνίδι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι το 21-21. Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι , με τα λάθη των φιλοξενούμενων, την άουτ επίθεση του εξαιρετικού Τάπια, το μπλοκ του αποτελεσματικού Μουρούτη και την επίθεση του Χριστοφιδέλη, έφτασαν στην κατάκτηση του α’ σετ με 25-21, 1-0.
Ανάλογο ήταν το ξεκίνημα και του β’ σετ με τους δύο αντίπαλους να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι και το 9-9, αλλά στη συνέχεια η ομάδα της Χαλκίδας «πάτησε γκάζι» και ξέφυγε με 16-12. Με καλό μπλοκ, αποτελεσματικούς στο τελείωμα των φάσεων τους Τάπια, Κλότσκο και πολύτιμες λύσεις από τον Κολτσιάκη η νεοφώτιστη ομάδα ανέβασε τη διαφορά στο 21-14 και εύκολα τελικά  ισοφάρισε σε 1-1 με 25-19.
Στο γ' σετ ο Κώστας Αρσενιάδης, λόγω κάποιου προβλήματος του Παπαγγελόπουλου στον αγκώνα, "προίκα" από το προηγούμενο σετ, ξεκινά με βασικό κεντρικό τον Πούλκο, μια θέση που ο ακραίος της Κηφισιάς, κάλυψε με επιτυχία και στο εκτός έδρας ματς με την Κύζικο Ν Περάμου. Οι γηπεδούχοι λοιπόν από τα πολλά λάθη του Ηρακλή Χαλκίδας, την αποτελεσματικότητα του Χριστοφιδέλη αλλά και το καλό μπλοκ προηγούνται με 10-5, όμως οι φιλοξενούμενοι ροκανίζουν τη διαφορά σε 13-8. Σε εκείνο το σημείο η νεοφώτιστη ομάδα ανεβάζει ρυθμό και με Ντίνα απροσπέλαστο στο μπλοκ, αλλά και λύσεις του Κλότσκο μειώνει με ένα επιμέρους σερί πόντων 4-0 σε 13-12. Η απόδοση όμως του Ηρακλή Χαλκίδας δεν έχει συνέχεια, καθώς από λάθη της ομάδας του Γκολίτση αλλά και επιτυχημένες ενέργειες του Πούλκο, οι γηπεδούχοι ξεφεύγουν και πάλι με 20-15 για να φτάσουν τελικά με 25-19 στο 2-1.
Το συγκλονιστικό δ’ σετ αποδείχθηκε κατάλληλο για καρδιακούς… Ο Ηρακλής Χαλκίδας είχε τον έλεγχο του σκορ με 9-7 και 16-13, για να ξεφύγει με τον πολύ καλό Κλότσκο και τον ανεβασμένο στο κέντρο Αδαμόπουλο με 22-15. Στη συνέχεια ο Εφραιμίδης πήγε στο σερβίς και ξεκόλλησε από εκεί, στο 22-22, όπου η Κηφισιά με ένα επιμέρους σερί πόντων 7-0 ισοφάρισε το σκορ. Ακολούθησε μάχη πόντο πόντο για τις δύο ομάδες, όμως τελικά ο Ηρακλής Χαλκίδας με επίθεση του Κλότσκο και άουτ αντίστοιχα επίθεση του Πούλκο, έστειλε με 30-28 και 2-2 σετ το παιχνίδι σε τάι μπρέικ.
Εκεί οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και εκμεταλλευόμενοι τα σημάδια κόπωσης των γηπεδούχων ξέφυγαν 6-2 και 10-5. Ξέσπασμα από τους Κηφισιώτες μείωσε το σκορ σε 12-10 και 14-12, όμως η ομάδα της Χαλκίδας με 15-12 πανηγύρισε δίκαια τη νίκη με 3-2 σετ και το πολύτιμο δίποντο για την παραμονή του σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: